Korunu hejtmani prošustrovat nesmí, desítky miliónů korun v klidu smí...

Plamenná hesla vítězného hnutí o tom, že hejtmani už nesmí prošustrovat ani korunu nabývají krátce po volbách reálných kontur. Prošustrovat jednu korunu tedy v žádném případě, ale vyhodit desítky miliónů korun lze zcela v pohodě.

Od samotného počátku velmi podezřelý projekt rozvoje letiště v Ostravě pod patronací Moravskoslezského kraje (zdroj tady, tady a tady) má několik měsíců po krajských volbách nepřekvapivé pokračování. Další pumpování desítek miliónů korun českých do dopravní obslužnosti Ostrava - Dubaj.

V době, kdy nejsou peníze na důstojné platy řidičům autobusů, či na opravy cest po zimě, náměstek hejtmana pro dopravu a chytrý region Moravskoslezského kraje Jakub Unucka (ODS) za podezřele tiché asistence hejtmana Ivo Vondráka (ANO) navrhuje pro leteckou strategii stejný model, jaký kraj používá u autobusových dopravců, tedy "zaplatíme všechno, od paliva po mzdu pilota, našim příjmem budou VŠECHNY peníze z letenek..."- zdroj tady.

Skutečně neuvěřitelné. Žádná ekonomická analýza, žádná debata. Jediným argumentem pro tuto strategii je víra v postupnou návratnost takto "investovaných" peněz daňových poplatníků. Není moc velký rozdíl mezi vírou zoufalého gamblera v zázračnou výhru a vírou novodobých vládců Moravskoslezského kraje.

ANO, chceme lepší Česko...

Autor: Pavel Szturc | úterý 28.2.2017 18:01 | karma článku: 32,00 | přečteno: 2232x