Když se hádá generál s vojákem, vždy je na vině generál...

Dnešní neuvěřitelná ostuda v Trůnním sále Pražského hradu může možná přinést naší společnosti velmi pozitivní plody. 

Na první pohled otřesný zážitek odhaluje naprostou absenci profesionality, elementární lidské slušnosti, nadhledu, pokory a vzájemného respektu ze všech zúčastněných stran - pro odvážné ke zhlédnutí zde. Třešničkou na dortu tohoto neuvěřitelně bizarního zážitku je následný "rozhovor" ministra financí na DVTV - zdroj tady a s tím související skandální nahrávka - zdroj zde..

Co k tomu dodat? Tady už vůbec nejde o to, kdo má v tomto sporu pravdu. Zcela určitě lze souhlasit s tím, že kličkování a zbabělost ministerského předsedy je velmi nedůstojná. Na straně druhé sprostota prezidenta a následná hysterická reakce ministra financí svědčí o jediném. Všichni účastníci tohoto trapného divadla naprosto propadli ve svých rolích. Bohuslav Sobotka jako slaboch, který místo trapného lavírování s demisí-nedemisí měl už dávno odvolat Andreje Babiše s ohledem na jeho evidentní čachry. Andrej Babiš, jehož poslední vyjádření vzbuzují už jenom lítost a zmar možná i u jeho nejvěrnějších podporovatelů. A hlavně "generál" - prezident Miloš Zeman, kterému pravděpodobně jeho evidentně velmi vážný zdravotní stav v kombinaci s nenávistí a mstivostí už nedovoluje důstojné řešení sporu s "pěšákem" - ministerským předsedou.

Ale všechno zlé je k něčemu dobré. Po této těžko uvěřitelné tragikomedii se snad postupně otevřou oči i těm nejzarytějším zastáncům Miloše Zemana a Andreje Babiše v blížících se volbách. 

Autor: Pavel Szturc | čtvrtek 4.5.2017 20:47 | karma článku: 29,08 | přečteno: 1683x