Účinná medicína (nejen pro děti) v podání pediatra-onkologa a Výborné Lucie...

Zhoubné nádory u dětí patří mezi velmi kruté diagnózy.  U rodičů nemocných dětí vyvolává taková zpráva skutečný strach a obavy z nejhoršího. Zdálo by se, že povídání na toto téma nebude moc zábavné.

Přesto stojí za to vyslechnout rozhovor s onkologem a pediatrem Pavlem Bočkem, podepřený standardně skvělým výkonem moderátorky Lucie Výborné - rozhovor najdete zde. Poslech pořadu na jedné straně občas vyvolává stažené hrdlo a dojetí, na straně druhé si člověk uvědomí, co je a co není v životě důležité. 

Je velká radost naslouchat skromnému člověku, který zachraňuje ty nejmenší a nejzranitelnější. Je to skutečný balzám na duši si uvědomit, že existují lidé, kteří pro naši společnost dělají tak záslužnou práci.

A úplně nejlepší je, že dělají tak skvělou práci nejenom pro naše ratolesti. Poslech podobných pořadů lze doporučit jako velmi účinnou "medicínu" všem, kteří občas propadají depresivním pocitům z malosti, egoismu, zášti a neschopnosti mnoha našich politických představitelů (viz příklady z poslední doby tady, tady, tady, tady nebo tady), po kterých tady nakonec stejně nezůstane nic jiného, než velmi nepříjemný odér. Na rozdíl od onkologa a pediatra Pavla Bočka a jemu podobných osobností...

 

Autor: Pavel Szturc | pátek 21.4.2017 15:49 | karma článku: 17,95 | přečteno: 779x