Pavel Szturc

Mene tekel Babišovi...

18. 03. 2017 15:42:09
Sněmovna se tento týden usnesla, že by ministr financí Andrej Babiš měl vyvrátit do konce dubna vážná podezření z daňových úniků v souvislosti se svými obchody v rámci Agrofertu.

Pokud nevyvrátí, předseda vlády má vyvodit důsledky. Andrej Babiš na požadavek Sněmovny nejdříve reagoval okamžitě a po svém. Nehodlá nikomu nic vysvětlovat a už vůbec ne zmanipulované Sněmovně - zdroj tady. Po čtvrteční návštěvě prezidenta otočil a slíbil, že svoje obchodní transakce písemně vysvětlí - zdroj tady.

O co vlastně jde? Andrej Babiš prodal svojí vlastní firmě své jiné vlastní firmy, aby si za takto utržené peníze mohl nakoupit korunové dluhopisy (od své vlastní firmy). A za peníze, které získal od své firmy za prodej svých vlastních firem, zase té svoji vlastní firmě půjčil tak, aby z nadstandardních úroků z té půjčky sám sobě (ministerstvu financí) tedy státu nemusel platit daně. Co na tom není poslancům, či běžným daňovým poplatníkům jasné?

Andrej Babiš se možná může vysmívat Sněmovně. Jistě má pravdu v tom, že řada politiků ve Sněmovně zaslouží za svoje letité "výkony" posměch a v některých případech možná i opovržení. Problém je ale v tom, že tady už nejde pouze o Kalouska nebo Sobotku. V této chvíli už nejde ani o to, zda ve Sněmovně sedí nebo nesedí už dvacet let "matrix", který nic nedělá - zdroj tady. Mnohem vážnější je skutečnost, že se Andrej Babiš svými podivnými eskapádami otevřeně vysmívá lidem, od kterých důsledně vyžaduje z pozice ministra financí doložení veškerých příjmů (následně zisků a daní) do poslední koruny.

Zatím má ministr financí jednoznačnou podporu všech poslanců a poslankyň za hnutí ANO (i když něco se asi děje i v rámci hnutí - zmíněné usnesení Sněmovny totiž podpořila poslankyně za ANO Helena Válková). Zatím mu podle průzkumů veřejného mínění věří třetina voličů. Zatím...Je pouze otázkou času, kdy mnoha současným skalním podporovatelům postupně dojde, jakou hru s nimi Andrej Babiš hraje.

Skutečné varování a nebezpečí Andreji Babišovi tedy nevychází ze Sněmovny, která může být manipulována politiky typu Kalouska. Andreje Babiše a potažmo hnutí ANO by mělo začít mnohem více znepokojovat mene tekel od běžných lidí, kteří už začínají být unaveni pouhými výmluvami na Kalouska, či nepřátelské novináře.

___________________________________________________

Mene tekel - přeneseně označuje naléhavé varování, výstrahu - zdroj Wikipedie

Autor: Pavel Szturc | karma: 28.72 | přečteno: 1338 ×
Poslední články autora