Lákavá tradice vozíků s uhlím nad hlavami Ostravanů

Lanová dráha má spojit hlavní turistické cíle Ostravy, jako je zoologická zahrada, Slezskoostravský hrad či Dolní oblast Vítkovice.

"Městská lanová dráha by měla sloužit nejen turistům, ale i místním občanům jako rychlé a ekologický dopravní prostředek. Pokud se podaří projekt uskutečnit, naváže na historickou tradici. V minulosti jezdily nad hlavami Ostravanů vozíky s uhlím", vysvětluje primátor Tomáš Macura - zdroj zde.

Je to stále dokola. Mnozí komunální vládci nemohou pochopit a potažmo přijmout jednoduchý fakt, že k rozumnému hospodaření a vedení města nejsou potřebné žádné velkolepé a ohromující vize. Základem by mělo být, že se na radnici/magistrátu systematicky starají o ty úplně nejzákladnější věci - o pořádek, bezpečnost, dostupné a kvalitní bydlení, veřejnou dopravu. A že v Ostravě těch problémů s pořádkem, bezpečností, bydlením či veřejnou dopravou je habaděj. 

Místo toho se vymýšlejí nejrůznější megalomanské kotrmelce a šílenosti. Proč asi? Pokud se podaří projekt uskutečnit, zcela určitě nenaváže na historickou tradici vozíků s uhlím nad hlavami Ostravanů. Mnohem více hrozí navázání na jinou, v naší zemi hodně ponurou novodobou tradici, paradoxně taktéž související s "dobýváním"...

 

Autor: Pavel Szturc | pondělí 19.9.2016 20:50 | karma článku: 15,77 | přečteno: 352x