Rakovina ostravské ČSSD

31. 10. 2013 20:46:00
"Neuvažuji, že bych nyní odešel z ČSSD, protože si myslím, že ten, kdo způsobuje rakovinu téhle strany, nejsem já, ale tihle lidé, kteří se mě snaží vyštvat" - prohlašuje primátor Ostravy Petr Kajnar v reakci na snahu stranických "přátel" o jeho politickou likvidaci - zdroj tady.

Jedním z těchto lidí, kteří se údajně snaží primátora vyštvat, je jistý Adam Rykala (1986). Člen ČSSD od roku 2005, v roce 2006 zvolen do zastupitelstva Městského obvodu Ostrava - Jih. Další rok se stal místopředsedou Mladých sociálních demokratů. V letech 2006-2009 pracoval jako operátor zákaznického centra Telefónica O2. Následující přehled názorně ukazuje politické "milníky" tohoto mladého bafuňáře:

1) V roce 2010, tedy ve svých 24 letech, vstupuje jako nejmladší poslanec do Poslanecké sněmovny. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby se na tento post nedostal evidentním a prokázaným podvodem - zdroj tady. Zametení podvodu pod stranický koberec ma na svědomí předseda Ústřední kontrolní komise (ÚKK) RSDr.Vojtěch Mynář, toho času europoslanec a další z početné řady hrobařů ostravské ČSSD - detaily viz tady. Tato komise je vrcholným kontrolním orgánem ČSSD a měla by dohlížet na dodržování Stanov ČSSD a vnitrostranických norem. Jak je vidět dohlíží po svém.

2) V roce 2011 opouští "mladou létající kliku", která mu sice pomohla k poslaneckému korytu, ale jejich zavedené praktiky na hraně zákona, které sám před volbami do PS bez skrupulí praktikoval, začínají ohrožovat pověst váženého poslance. Je tedy nejvyšší čas se bývalých kumpánů zbavit. První na řadě je "přítel" Lauko - zdroj tady a tady.

3) V roce 2012 nastal vhodný okamžik k odstřelení dalších dvou kumpánů z "mladé létající kliky" - náměstků primátora - "přátel" Srby a Boháče (zdroj tady).

4) V roce 2013 už hraje hlavní roli ve vyhroceném sestavování kandidátní listiny pro blížící se předčasné volby do PS. Sebevědomě prohlašuje - "Rozloučili jsme se s lidmi, kteří podváděli, neplnili povinnosti člena ČSSD, manipulovali s členskou základnou, či byli přímo obviněni z trestných činů. O takové lidi nemáme zájem. Dokud budu předsedou ostravské ČSSD, tak nebudu tolerovat podvody a manipulace!" dodává člověk, kterého podvody a manipulace vynesly do PS - zdroj tady. Aby potvrdil svůj nový stranický image, odstřeluje dalšího stranického "přítele" a tentokrát zamíří výše - na primátora Kajnara, který podraz neunese a podává žalobu týkající se podezřelého způsobu sestavování kandidátky v moravskoslezské ČSSD - zdroj tady.

5) Posledním majstrštychem tohoto střelce je aktivní účast na další, tentokrát celostátní střelbě. V rámci stranického puče míří vůči "příteli" nejvyššímu, předsedovi Sobotkovi. To už v roli váženého člena předsednictva ČSSD - zdroj tady.

Je skutečně neuvěřitelné, co tomuto snajperovi a hrobaři ostravské ČSSD jeho spolustraníci dovolí. V podstatě existují dva důvody, které by mohly vysvětlovat jejich naprostou odevzdanost. Totální neschopnost (čemuž lze těžko uvěřit, přestože nemám valné mínění o komunálních lídrech této strany) nebo panický strach, že na řadu svých "přátel" může všehoschopný střelec Rykala něco vytáhnout a zamířit. Jak je vidět, zkušeností ve střelbě do vlastních řad má více než dost...

Řadoví členové ČSSD by si měli konečně uvědomit, že pokud nevyříznou agresívní metastázi v podobě zcela destruktivních činů jejich "představitele" Rykaly, ocitne se velmi rychle tato strana na Ostravsku v terminální fázi svoji existence.

Autor: Pavel Szturc | čtvrtek 31.10.2013 20:46 | karma článku: 22.57 | přečteno: 1477x

Další články blogera

Pavel Szturc

Nenechme padnout český průmysl

Průmysl v naší zemi představuje díky tradičně silnému ukotvení dlouhodobě nejvýznamnější segment tuzemské ekonomiky. Na celkovém HDP naší země se podílí přibližně 30% a zároveň tvoří páteř zahraničního obchodu ČR.

27.10.2022 v 14:47 | Karma článku: 22.17 | Přečteno: 475 | Diskuse

Pavel Szturc

Může válka na Ukrajině způsobit celosvětový hladomor?

Probíhající válka ohrožuje potravinovou bezpečnost v celém světě. Export pšenice jak z Ruska, tak z Ukrajiny je velmi omezený. To vede k velkému nárůstu cen. Země, které jsou závislé na dovozu pšenice, začínají mít velký problém.

23.5.2022 v 10:15 | Karma článku: 16.30 | Přečteno: 510 | Diskuse

Pavel Szturc

Přestaňme se vzájemně urážet a napadat kvůli očkování a protilátkám

V poslední době se objevuje celá řada velmi razantních názorů na očkování. Jedna skupina často velmi vzdělaných osobností je skálopevně přesvědčena o tom, že kdo se nenechá očkovat je ignorant, sobec a hlupák.

18.7.2021 v 20:17 | Karma článku: 45.59 | Přečteno: 8151 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Vladislav Svoboda

1. díl Listopad-jiný pohled

Aniž jsme si to tehdy uvědomovali, tak od 17. listopadu se všude vyskytovali agenti StB. Počínaje Činoherním klubem nebo balkónem Melantrichu. Bohužel naše dění ovlivňují dodnes.

28.3.2024 v 14:31 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 30 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 23.76 | Přečteno: 423 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 512 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 466 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2307 | Diskuse
Počet článků 126 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2082
Pavel Szturc - občan...

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...