Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Vidím pozitivní věci kolem, lidé se začali starat o slabší a starší, pomáhali si navzájem a nikdo je o to oficko nežádal, taková maličkost,ale bylo to fajn..

0 0
možnosti
Foto

Jedno z kritérií, které vypovídá o počínající epidemii je počet nemocných na 100 000 obyvatel. Jde o hranici okolo 1600 -1800 případů. Máme cca. 10 milionů obyvatel a nakažených 8 820 zemřelých 329 celosvětově má chřipka ročně na svědomí až 650 tisíc úmrtí a ročně ji prodělá zhruba jedna miliarda lidí. Očkování proti ní podstupuje jen pět procent lidí. Chřipky se tedy nebojíme, i když se na ni umírá.

Ještě letos v únoru zde bylo přes 140 000 případů chřipky, 58 pacientů na ni zemřelo, ještě v půlce března bylo stále hlášeno kolem 70 000 případů. A nikoho to moc nevzrušilo. Teď jakoby se chřipka z hlášení zcela vytratila, hovoří se už jen o koronaviru, protože má daleko vydatnější reklamu a budí pozornost i strach celé společnosti.

0 0
možnosti
Foto

;-D;-D;-DDůvody, proč tak silný zásah epidemie Česko nepotkal, netkví v opatřeních vlády, nýbrž v tom, jaké jsou naše sociální a geografické podmínky. Češi nežijí na frekventované křižovatce masivního pohybu lidí a zboží. Žijí v relativním závětří. Proto tudy neproudila v dramatické míře ani nákaza koronavirem a tak tvrdá karanténa tu nebyla nutná. Od vzniku České republiky jsme nezažili tak prudký pokles hospodářství, jaký nás podle tohoto odhadu čeká nyní. Ani během světové finanční krize v letech 2009–2011. A můžeme si za to sami. Od vzniku České republiky měla každá vláda nějakou programovou koncepci, opírala se o nějaký celkový náhled na pojetí společnosti. Ať už to byl neoliberalismus a podpora podnikání u pravicových vlád, anebo státní intervence a stimulace poptávky u vlád levicových. Nyní ale máme vládu, která nemá v oblasti ekonomiky koncepci vůbec žádnou, protože nereprezentuje žádný směr uvažování a žádný soubor přístupů a hodnot. Má to být vláda technokratů bez ideologie. Ve skutečnosti je to vláda nýmandů bez názoru.

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2113x
Pavel Szturc - občan...

Seznam rubrik