Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co napřed u svých oponentů hnutí ANO odsuzovalo (například 29 funkcí exhejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška z ČSSD), se "ANObudelíp-ákům" později jako absolutně beztrestné počínání zalíbilo natolik, že se nechali nakazit a začali funkce vesele kumulovat také. ;-O

0 0
možnosti
LV

Pokud chce rodič pro dítě to nejlepší, pak se mu bude věnovat. Bude s ním hovořit, trávit čas, a - pochopitelně - ho připravovat na budoucí život. Třeba tím, že se s ním bude učit. Tím své dítě poznává a lépe mu pomůže v budoucí profesionální a společenské orientaci. Takovému rodiči jsou potom nějaká cut-off score jedno, protože ví, že jeho dítě je na studium svého oboru připraveno.

Těžko si představuji milujícího rodiče, který se po celou základku dítěti nevěnuje (protože musí vydělávat a po práci si musí odpočinout), a pak cpe děcko na maturitní obor přes jeho nechuť se slovy "Mlč, já vím nejlíp, co je pro tebe dobré".

Nebo ho nacpe na lhostejno jaký maturitní obor, aby mělo "aspoň tu maturitu", a pak se uvidí, vždyť po 15tiletém děcku nemůže nikdo chtít, aby vědělo, co chce dělat.

Což je svým způsobem pravda, když to děcko ani doteď nevědělo, co chce, svůj čas trávilo na fejsku a hraním her a "milující rodič" si ho ani nedovolí poslat se smetím, protože ví, co by následovalo...

Ten duální systém docela v učňovském školství funguje, řada učňů se učí pro konkrétní firmy, některé firmy obsazují na učilištích celé třídy, zejména ve strojírenských oborech. Učni tam chodí na praxe, školy dostávají jako učební pomůcky konkrétní stroje, se kterými se pak absolventi ve firmě setkají, Škoda například praxi učňů ve fabrice započítává do celkové délky praxe, pokud k nim absolvent nastoupí. Obecně s uplatněním učňů nejsou problémy a nástupní platy vyučenců jsou vyšší než maturantů či absolventů humanitních oborů VŠ.

A ještě jedna poznámka. Kraje jsou zodpovědné za středoškolské vzdělávání, kam patří i učňovské školství. Kolik jakých absolventů z těchto škol vyleze, to z velké části ovlivní i strukturu zaměstnanosti, a tím i celkovou ekonomickou úroveň kraje. Zvlášť při dnešní extrémní neochotě migrovat za prací. Proto jsem přesvědčen, že cut-off score není úplně špatný nástroj. Ano, zvýší se odpovědnost rodičů za budoucnost dětí. Ale to je přirozený stav. Nebo ne?

1 0
možnosti
RC

Tak at si to kraje resi pres reditele, ktereho do skoly jmenovaly.

IMHO je cut-off skore alibisticky zpusob jak zkvalistnit skolu, kdyz kraje nemaji odvahu skoly zrusit kvuli nechvalite - ono se to politikum totiz pak vrati ve volbach.

0 0
možnosti
ND

Máte pravdu, řemeslo je léta letouci dehonestovano, a tihle vejlupci to určitě zachrání....

4 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2113x
Pavel Szturc - občan...

Seznam rubrik