Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

Dobrý den, v blogu je několik nepřesnosti. Napíšu během pár dní odpověď.

Jen stručně - analýza samozřejmě existuje, byla schválena EK, návratnost je spočítaná na těch 5 let. Ta veřejná podpora linky do Dubaje je zkontrolována a schválena ministerstvem i Evropskou komisí. Celkem to kontrolovalo několik instituci skoro rok.

Co mě mrzí, že jste smíchal dvě naprosto odlišné věci do jedné. Ta plná úhrada nákladů (mzdy, odpisy, benzín....) se týká až budoucí možné podpory linek do Amstrodamu a Helsinek. O nich diskutujeme a znova necháváme počítat návratnost.

Tolik zatím stručně.

0 0
možnosti
PS

Dobrý den, děkujiza příspěvek do diskuze, na který si dovolím zareagovat hned ;-)

Linky do Helsinek a Amsterodamu - zajímalo by mě na jakém základě byla ta analýza avýpočet návratnosti schválená EK, když až teď připravujete způsobprovozování (jaká budou využita letadla a podobně). Nemělo by tomu být naopak?

Veřejná podpora linkado Dubaje – sám přiznáváte, že dosavadní výsledky jsoutragické a hlavně se nepotvrdil pravděpodobně nejvýznamnější argument proveřejnou podporu – přitáhnutí bohaté arabské klientely do lázní v Klimkovicích. Co a jak odpovědně tedy kontrolovalo několik institucí skororok? Je zřejmé, že je tento „výtvor“ z dílny předchozíchpředstavitelů kraje. Jistě Vás bude zajímat (respektive by Vás zajímat mělovelmi intenzivně), jakým způsobem se připravovaly v minulosti podobnéanalýzy, návratnosti, či žádosti o dotace/ veřejnou podporu v souvislostise zmíněným letištěm. K tomu Vám mohu v případě zájmu poskytnout velmi poučné podklady.

Smíchání dvounaprosto odlišných věcí do jedné – na rozdíl od Vás si myslím, že obě věcispolu mají společného jmenovatele a tím je neuvěřitelná nezodpovědnost, arogance,nabubřelost a špinavé politicko-podnikatelské kšefty Vašich předchůdců z ODS, TOP a následně „odborníků“z ČSSD, kteří primárně nesou odpovědnost za současný neradostný stav naletišti LJ. Samozřejmě si uvědomuji, že Vy osobně jste tento stav nezpůsobil asnažíte se zachránit, co se ještě zachránit dá. O to větší máte odpovědnost za další vývoj v této oblasti. Snad se shodneme alespoň na tom, žeby bylo velmi moudré neopakovat obrovské chyby Vašich předchůdců. Je mi líto, ale dosavadníkroky tomu zatím bohužel nenasvědčují.

Tolik zatím stručně :-)

V každém případěse těším na Vaši avizovanou obsáhlejší odpověď.

S pozdravem

Pavel Szturc

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2113x
Pavel Szturc - občan...

Seznam rubrik