Pavel Szturc

Dost bylo tunelů, nejvyšší čas stavět lanovky...

1. 11. 2016 6:44:05
Jakub Unucka, lídr ODS, budoucí náměstek pro chytrý region v Moravskoslezském kraji, přichází s nepřekvapivým nápadem. Postavit lanovky v Beskydech a Jeseníkách.

Budoucí náměstek pro chytrý region (zdroj tady) neváhá pro svůj záměr použít argument, že při stavbě Eiffelovky lidé také křičeli. A jaký je to dnes symbol a turistický magnet Paříže? Paradoxně magnet, který v dnešní době z nějakého důvodu musí hlídat vojáci se samopaly.

Je to stále stejné. Před volbami se lidem slibuje téměř ráj na zemi. Krátce po volbách, místo řešení skutečných problémů kraje, začínají tanečky kolem údajné podpory turistiky. Konkrétně úvaha nad stavbou lanovky na Lysou horu v Beskydech naznačuje, že pan Unucka, lídr ODS a budoucí náměstek pro chytrý region, úspěšně navazuje na temné tradice svých stranických předchůdců.

Trefně to pojmenoval jeden diskutující pod výše zmíněným článkem slovy (s ohledem na poměrně ostré vyjádření volně citováno): "... majitel jisté chaty na Lysé hoře má dost peněz, aby si koupil kohokoliv a ještě mu zůstalo na postavení lanovky, s patřičnou politickou podporou kraje".

Minulé vedení kraje prosadilo zcela nesmyslné a ekonomicky nijak podložené železniční spojení na letiště v Mošnově - zdroj tady a tady. Nové, zatím zastupitelstvem nejmenované vedení kraje, opatrně sonduje terén. První vlaštovky ale naznačují, že zprofanované "tunely" z minulosti je potřeba povznést do patřičných výšin. Je nejvyšší čas začít stavět lanovky.

Nakonec lanovková inspirace na úrovni vedení Ostravy by tady byla (zdroj tady a tady). Tak proč nepostavit lanovku na Lysou horu pod patronátem kraje?

Autor: Pavel Szturc | karma: 19.04 | přečteno: 571 ×
Poslední články autora